SaltyCajun.com http://www.geaux-outdoors.com/

Notices

Go Back   SaltyCajun.com > Hobby Forums > Offroad Forum (4x4 & ATV)

Offroad Forum (4x4 & ATV) Discuss anything to do with offroad sports here, including ATVs, mudding in your truck, etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-03-2017, 09:17 PM
bjhooper82's Avatar
bjhooper82 bjhooper82 is offline
Sailfish
 
Join Date: May 2011
Location: Lafayette
Posts: 4,760
Cash: 3,303
Default 4 wheeler electrical question

A few months back, a damn rat got in my 4 wheeler and chewed up some of my wires. I repaired and replaced everything I could find that was damaged and got the last part in today and got it put together. Turned on the ignition and no power. I expected that since the battery had been off for quite a while. Hooked up some jumper cables and she fired right up! Problem is, when I disconnect the jumper cables it dies out. I let it run hooked up to the cables for about 30 minutes but same thing. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2017, 10:05 PM
Andy C Andy C is online now
Trophy Trout
 
Join Date: Apr 2010
Location: Cameron, tx/Hackberry
Posts: 1,523
Cash: 3,545
Default

EFI?
Had the same problem the battery was shorted out.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2017, 10:59 PM
Gerald Gerald is offline
Sailfish
 
Join Date: May 2009
Location: Lake Charles / Moss Bluff
Posts: 4,501
Cash: 3,686
Default

30 minutes with the jumper cables connect may not be nearly long enough for a "dead" battery.


Put the battery on a charger for a few hours and see it the battery can "recover" from being dead for a long time. The battery might charge up ok..... but may not hold the charge. Might need a new battery.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2017, 11:00 PM
bjhooper82's Avatar
bjhooper82 bjhooper82 is offline
Sailfish
 
Join Date: May 2011
Location: Lafayette
Posts: 4,760
Cash: 3,303
Default

Quote:
Originally Posted by Andy C View Post
EFI?
Had the same problem the battery was shorted out.
Yes, it's EFI
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2017, 11:03 PM
bjhooper82's Avatar
bjhooper82 bjhooper82 is offline
Sailfish
 
Join Date: May 2011
Location: Lafayette
Posts: 4,760
Cash: 3,303
Default

Quote:
Originally Posted by Gerald View Post
30 minutes with the jumper cables connect may not be nearly long enough for a "dead" battery.


Put the battery on a charger for a few hours and see it the battery can "recover" from being dead for a long time. The battery might charge up ok..... but may not hold the charge. Might need a new battery.
I'm thinking I may need a new battery regardless. I bought the 4 wheeler brand new in 08 and it's still the original battery on it. Thanks for the advice, I'll try that tomorrow.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-04-2017, 07:22 AM
Feesherman Feesherman is offline
King Mackeral
 
Join Date: Jun 2009
Location: Moss Bluff
Posts: 2,449
Cash: 279
Default

Quote:
Originally Posted by bjhooper82 View Post
I'm thinking I may need a new battery regardless. I bought the 4 wheeler brand new in 08 and it's still the original battery on it. Thanks for the advice, I'll try that tomorrow.

Yes, you for sure need a new battery.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - [ARG:3 UNDEFINED], Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios
SaltyCajun.com logo provided by Bryce Risher

All content, images, designs, and logos are Copyright © 2009-2012,
Salty Cajun, LLC
No unathorized use is permitted
Geo Visitors Map